AGRUPACIÓN MUSICAL DE BENIAJÁN

DIRECTOR: MARIO ORTUÑO

PRIMERA SECCIÓ

L’Agrupació Musical de Beniaján és un dels emblemes més importants de la seua localitat, pertanyent al municipi de Múrcia.

Data la seua constitució de l’any 1907, encara que existeixen referències d’activitats musicals des de 1890. Reapareix amb més força l’any 1979, gràcies a un grup d’antics músics i socis que s’il·lusionen amb un nou projecte amb un afegit important: una banda, amb una escola de música que la sustenti.

Després de més de trenta-set anys, podem afirmar que és conegut l’èxit que l’Agrupació Musical de Beniaján ha tingut, tant en les seues actuacions com amb el gran nombre de professionals que ha bressolat i els alumnes que ha format la seua escola.

Són molts els premis arreplegats al llarg dels anys en els diversos certàmens en els quals la AMB ha participat, sent la banda més premiada de la regió de Múrcia.

Cal destacar el primer premi en el Certamen Internacional de Bandes de Música de València l’any 1994 i els vuit primers premis en el Certamen Nacional de Bandes de Música “Ciutat de Múrcia”.

En l’actualitat la banda està composta per més de 90 músics, la majoria d’ells estudiants en els conservatoris professional i superior de la ciutat de Múrcia.