SALVADOR SEBASTIÀ


PAÍS VALENCIÀ

Natural de Burriana (Castelló), ha estat Director Titular de la BMM de Palma (2013 - 2016) i de la Banda i Orquestra de la SMI Sta Cecilia de Cullera (2001 - 2013) obtenint tres Primers Premis en la Secció d’Honor del CIBM de València. Professor d’Orquestra del CSMC (Castelló) (2005-2013). Actualment és Professor d’Orquestra del Conservatori Professional de Música de Vall d’Uixó.

Com convidat ha dirigit entre altres: Orquestra de València, Simfònica de Castelló, West Bohemian Symphony (Txèquia), Ramniccuválcea (Romania), Clásica de Mèxic, Collegium instrumentale, Ciutat d’Elx, del Neuquén (Argentina), del Teatre Marrucino de Chieti (Itàlia), de la Ciutat de Tainan (Taiwan). La Banda Municipal de Barcelona i de Castelló, BSFSM de la Comunitat Valenciana i BSDT de Tarragona.

Ha estrenat obres de A. Charles, J.V. Egea, T. Aparacio, C. D. Perales i J.M. López. Algunes dedicades com la Simfonia n. 4 “El Colós” de Ferrer Ferran, Pendus per a violí i banda de D. Bozzo, The Great Mystic de J. I. Blesa i Dramatic Overture de A. Mairata.

En el CSMV de València obté 7 titulacions Superiors amb Premi d’Honor en composició. Ha perfeccionat estudis de direcció en la Accademia Chigiana de Siena (Itàlia). Els seus professors de direcció han estat J. Collado, M. Galduf, I. Cifre, G. Gelmetti, M. Hernández Silva i J. Schaefli. Entre les seves composicions per a Banda cal destacar “La Leyenda de la Malinche” (Ed. Piles) i “Preludi per un aniversari”.