TONI SCHOLL


ALEMANYA

Toni Scholl va néixer a Saarlouis (Alemanya) l’any 1963. Va estudiar trombó al College of Music of the Saar i Educació Cultural al College of Music de Frankfurt, estudis que complementa estudiant direcció al College of Music de Groningen (Holanda) amb Alex Schillings. Ha participat en diferents Master Class amb: Philip Jones, Christian Lindberg, Steven Mead i Pierre Kuijpers.

Ha desenvolupat les seves habilitats i repertori de direcció treballant amb diferents orquestres com ara la Concert Ochestera de l’Armada Romanesa de Bucarest, l’orquestra “Grand Ducale” de les Forces Armades de Luxemburg, la Filharmonia Sudecka de Polònia i la Burgwacht Orchestra de la República Txeca.

Entre els anys 2005 i 2015 va ser el director titular de la State Police Wind Orchestras a Baden-Württemberg i Hannover: actualment és professor de Direcció de Banda al College of Music a Mannheim, director titular i director artístic de la Swabian Youth Wind Band a ASM i a la Wind Philharmonie Baden-Württemberg que ell mateix va fundar el 2012.

És un artista molt prolífic des del punt de vista dels enregistraments, ja que fins al moment ha enregistrat més de 30 CD’s on reflecteix les seves diverses experteses en música de tots els estils. A Toni Scholl li agrada treballar amb músics joves, i el conviden, amb freqüència, a dirigir i a impartir diferents cursos. És jurat i jutge a Alemanya, Àustria i Suïssa, especialment per a concerts i música tradicional.