Premis VI Certamen 2012

16 d'abril de 2012

Hem viscut un gran Certamen a la Casa de Cultura de la Sénia

La Casa de Cultura la Sénia va tornar a acollir aquest esdeveniment únic en el conjunt de Catalunya, on van participar vuit formacions musicals de Portugal, el País Valencià, Múrcia i Castella la Manxa. El jurat internacional del certamen va estar format per Bert Appermont (Bèlgica), Maurice Hamers (Països Baixos) i Zulema de la Cruz (Espanya).

Després de dos dies de competició i d'un gran nivell de qualitat interpretativa per part de les bandes participants els resultats han estat els següents:
Segona secció (dissabte 14 d'abril)
-1r premi i premi especial del certamen dotat amb 5.000 ? i trofeu per l'Asociación Musical Moteña de Mota del Cuervo (Conca) amb 300 punts
- 1 º. Premi per a la Societat Unió Musical de Riba-roja de Túria (València) amb 288 punts
- 2 º premi per a la Banda Amizade - Banda Sinfónica de Aveiro (Portugal) amb 265 punts
- 2 º premi per a la Banda Municipal de Música de Villena (Alacant) amb 251 punts

Primera secció (diumenge 15 d'abril):
- 1 º premi i premi especial del Certamen amb 7.000 ? i trofeu per l'Associació Musical Ciutat de Benicarló (Castelló) amb 314 punts
- 1 º premi per l'Agrupació Musical "Les Sitges" de Burjassot (València) amb 288 punts
- 1 º premi per a la Societat Joventut Musical de Faura (València) amb 282 punts
- 2 º premi per a l'Agrupació Musical Juvenil de Cabezo de Torres (Múrcia) amb 264 punts

Els premis en metàl·lic estaven patrocinats per l'Ajuntament de la Sénia.

La pluja el dissabte i el vent el diumenge va impedir celebrar la desfilada de les bandes participants. La Casa de Cultura de la Sénia, amb capacitat per més de vuit-cents espectadors, va estar plena de gent, amb forta presència de públic vingut de fora, acompanyant les bandes participants. La cerimònia d'inauguració va comptar amb el presència del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet i del president del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig. Aquests, juntament amb l'alcaldessa de la Sénia, Maria Pilar Ballester Ferreres i el president de l'Agrupació Musical Senienca, Daniel Puig van donar la benvinguda a tots els assistents i van valorar molt positivament el projecte del Certamen i li van donar tot el seu suport.

Un cop finalitzada la present edició, la comissió organitzadora ja començarà a treballar per a la VII edició per a abril de 2013. Durant el certamen es va presentar el I Concurs de composició per a Banda de Música dirigit a joves compositors que estarà dotat amb una beca d'estudis amb un compositor de renom internacional. Properament es presentaran les bases que el regiran.

Gràcies una vegada més pel treball de tota la gent implicada en aquesta festa de la música.